מסעדות בלונדון

תוכן עניינים

הסצנה הקולינרית של לונדון היא מאז ומתמיד אטרקציה בפני עצמה, אך בשנים האחרונות הפכה לדבר שכל תייר חייב לחוות. יש שפע של מסעדות מצוינות שמתאימות לכל סוג של קהל. נספר כאן על כמה מהמסעדות הטובות ביותר בבירה האנגלית.

 

פלורה אט ג'וי (Flora At Joy)

המסעדה נמצאת באזור פורטובלו, ממש ליד השוק המפורסם. בפתח המסעדה תמצאו שוק איכרים עם פירות וירקות למכירה ואפילו חנות קטנה עם בקבוקי בירה מיוחדים, חנות תכשיטים וחנות דבש. מחוץ לשוק הקטנטן תראו את המסעדה עצמה, על גדות הנהר, בתוך גן פרחים יפיפייה.

תפריט המסעדה משתנה מדי יום וכולל תמיד ירקות ופירות מצוינים, לצד דגים ופירות ים טריים. מומלץ לנסות את המנה הכוללת לובסטר, את סלט האבטיח עם גבינת הפטה, ואת אחד הסטייקים המעולים. הקינוחים המומלצים ביותר הם פאי הדובדבנים וסורבה התות.

 

קאסה דו פראנגו (Casa Do Frango)

המסעדה נפתחה לראשונה בשוק בורו הנודע, שם הפכה ללהיט, וכעת שוכנת בשכונת שורדיץ'. משמעות שם המסעדה הוא בית העוף בפורטוגזית, אך זה לא מה שתמצאו שם. כל המנות מבוססות על המטבח הפורטוגזי שמלא בעופות ופירות ים.

התפריט כולל כמה ראשונות לחלוקה, כאשר המנות גדולות יחסית לראשונות. עבור המנה העיקרית יש רק אופציה אחת – חצי עוף ברוטב פירי פירי המיוחד של המסעדה. העוף משובח במיוחד, ומוגש לצד אורז אפריקאי. לקינוח מומלץ לקחת את הפסטל דה נאטה, הקינוח הפורטוגזי המסורתי שהינו מאפה פודינג אפוי ומעולה.

 

לארי'ס (Larry's)

במסעדה הזאת תאכלו בלונדון אבל תרגישו בניו יורק. כל המקום מעוצב כמסעדת דלי ניו יורקית. התפריט רשום על גבי לוח מחיק מואר, ומשרה אווירת רטרו עם השולחנות הכתומים והבוהקים לצד הכיסאות הירוקים.

התפריט עצמו קצר ומגוון, ולא פועל לפי אף חוקים. התחילו עם מלפפונים חמוצים ענקיים לצד פוקצ'ה, או לביבות תפוחי אדמה עם מיונז צ'ילי. העיקריות מעולות וכוללות, לדוגמה כבד עוף ופסטת פפרדלה, או שניצל חזיר עם סלט קולסלאו. בין הקינוחים תמצאו עוגת גבינה אפויה עם שוקולד לבן מלוח, או סורבה שוקולד עם תפוז – למי שאוהב לקנח בגלידה.

 

מנטקה (Manteca)

המסעדה ממוקמת באחד האזורים המרכזיים ביותר של לונדון – סוהו, ממש ליד רחוב אוקספורד העמוס. המקום מתגאה בפסטה הטרייה שלו, במחירים בנוחים יחסית ובמיקום המצוין שלו. הוא מעוצב עם אריחים שחורים והמון צמחיה, ונעים במיוחד לשבת בו בשעות הערב.

התפריט לא מורכב מדי. מתחילים עם פוקצ'ה ביתית לצד שמן זית ונקניק, וממשיכים לכמה מנות קטנות לחלוקה בין היושבים בשולחן. אפשר לנסות גם את המולים, הם טריים ומצוינים, והכי כיף לנגב את סוף הרוטב עם הפוקצ'ה. אך הדבר המרכזי במסעדה הוא הפסטה, כדאי לנסות כמה שיותר ממנות הפסטה, כולן מעולות. לסיום מומלץ לקחת את הטארט לימון, הוא טעים במיוחד יגרום לכם להרגיש כאילו אתם אוכלים אותו על חוף אמלפי שבאיטליה.

 

פרנצ'יז (Frenchie's)

המסעדה נמצאת בקובנט גארדן, ונפתחה על ידי שף צרפתי שפרץ לאחר הקריירה שלו במסעדה של ג'יימי אוליבר – השף העירום. המסעדה משלבת את הטעמים של ניו יורק ופריז, ויוצרת אווירה רומנטית ביותר.

כל התפריט הוא יצירתי, עשיר ובהשפעה צרפתית. הראשונה המומלצת במיוחד היא סקונס של בייקון עם סירופ מייפל ושמנת, מנה מפתיעה בטעמה המיוחד. בין המנות העיקריות המצוינות: כבד אווז, כבד ברווז וראגו כבש. אל תוותרו על קינוח, התפריט אמנם משתנה, אך אנו בטוחים שכל אחד שתבחרו יהיה מצוין.

מאחלים לכם נסיעה מהנה וטעימה!

מטוס נייר מעופף
תוכן עניינים
רוצים לפרסם אצלנו כתבה? צרו קשר!
מאמרים נוספים